skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Pomidorų bruschetta

Thursday, May 26, 2011
Visai neseniai atsitokėjau, kad mano pirmas (iš septynių) egzaminas vos už kelių dienų. Ne už mėnesio, net ne už savaitės! Kaip čia taip? Matyt, mano biologiniame kalendoriuje gegužė turi kokias 50 dienų, nes birželis atrodė už jūrų marių. O aš dar taip noriu gėrėtis žaliuojančiomis pievomis, šlamančiais medžių lapais ir maloniai šildančia saulute, trumpai tariant - vasara. Kažkaip sunku patikėti, kad dabar visą mėnesį (!) gyvensiu užsibarikadavusi kambaryje, stengsiuosi nežiūrėti laukan, neatsakysiu į draugų, kviečiančių važiuoti prie ežero, žinutes, imsiu griežtai normuoti laiką pietums ir gilinsiuos į ne visuomet įdomius dalykus. Va tokiomis akimirkomis dingsta bet koks žavėjimasis būsima profesija, o optimizmas, kad kada nors ir aš baigsiu mokslus susitraukia iki sunkiai įžiūrimo dydžio grūdelio. Ne, skolų neturiu ir niekas antriems metams nepaliko. Tik specialybė tokia...mmm...ilga :) Kad ir kaip ten būtų, kol dar galiu mėgaujuosi pasitaikiusia laisva minute ir gaminu bruschettas!


Pomidorų bruschettai reikės:
pagaminta pagal Starting to Cook

3-4 pomidorų
1 ilgojo prancūziško batono arba kitokios baltos duonos
50g parmazano
2 šaukštų balzaminio acto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos ir maltų juodųjų pipirų
trupučio sviesto

Gaminame:
Batoną supjaustome riekelėmis ir dedame jas į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Paskrudiname orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, kol riekelių kraštai ims ruduoti. Nebūtina, bet man labai skanu riekeles aptepti plonyčiu sluoksniu sviesto. 

Kol riekelės kepa, pomidorus supjaustome smulkiais kubeliais, sudedame į dubenį, pabarstome druska ir pipirais, užpilame balzaminio acto ir alyvuogių aliejaus ir viską išmaišome. Paliekame taip pomidorus kelioms minutėms.

Tuomet traukiame iš orkaitės duonelę, dedame po kelis šaukštelius pomidorų mišinio ant kiekvienos riekelės, pabarstome baziliku, užberiame žiupsnelį parmezano ir dar paskrudiname orkaitėje, kol sūris išsilydys. Štai ir viskas, ragaujame ir sakome kaip skanu :)

Posted by Sandra at 13:33
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: be mėsos, užkandžiai

4 comments:

  1. Rima said...

    May 26, 2011 at 5:38 PM

    Skanu. Aš vieną paimu...ačiū.

  2. Anonymous said...

    May 26, 2011 at 10:29 PM

    tikrai skaniai atrodo. As Ispanijoj busiu visa savaite, o isvaziuoju sestadieni ryte, labai labai anksti...

  3. Sandra said...

    May 29, 2011 at 10:58 AM

    Pataikei :)

  4. Sandra said...

    May 29, 2011 at 1:35 PM

    Kursas 4, tai jau prie pabaigos, nors gal juokinga taip sakyti, kai dar 2 metai liko, bet reikia matyti puspilnę stiklinę, o ne pustuštę :) Na septyni egzaminai dar nieko, praeitais metais buvo 10, bet pripranti žmogus. Ir taip, mokausi VU.

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ▼  May (3)
      • Svajonėms. Džiovintų abrikosų sausainiai.
      • Apie pergales, naujus gyventojus ir vaisių kokteilius
      • Pomidorų bruschetta
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.