Turiu pasakyti, kad visai nedraugauju su virtuviniais prietaisais. O ta nedraugystė prasidėjo pačioje mano kulinarinių nuotykių pradžioje, kai vieną vėlų ir lietingą penktadienio vakarą su sugipsuota koja ėmiausi kepti sausainius. Ir dar kažkodėl patį sudėtingiausią receptą pasirinkau: dviejų aukštų sausainiai su skylute, skylutėje uogienė... Žodžiu labai didžiavausi savimi, kad ryžausi. Ir nors stengiausi labai kruopščiai pasiruošti, kelis kartus tikrinau produktų sąrašą, kad namuose nėra kočėlo pastebėjau tik tada, kai jau suminkiau tešlą ir ruošiausi spausti sausainių formeles. Va tada ir supykau. Ant kočėlo. Kad jo nėra. Na ir gerai, pamaniau, apsieisiu su vyno buteliu. Ne, ne vidiniam vartojimui, kočiojimui vis dar.
Nepaisant visų nesklandumų, sausainiai pavyko puikiai. O pasitikėjimas savimi pasiekė viršūnę tuomet, kai po nesuskaičiuojamos daugybės bandymų pagaliau pavyko pagaminti glajų. Be mikserio. Ir nuo tada visokiems darbams atlikti ėmiau pasikliauti tik rankų darbų. Bet vis dėlto teko pripažinti, kad pieno kokteilio ar glotnučio rankomis tai jau niekaip nebepavyks pagaminti, todėl paskelbiau kapituliaciją, iškėliau baltą vėliavą ir į mano virtuvę didingai įžengė naujas gyventojas - plaktuvas. Na o dabar, plaktuvui maloniai sutikus, paruošime vaisių kokteilį.
Braškių, ananasų ir bananų kokteiliui reikės:
pagaminta pagal Annie's Eats
2 bananų
200g braškių
200g šviežio ananaso
250g natūralaus jogurto
120ml pieno
120ml pieno
o jei vietoje pieno ir jogurto įdėsime ir susmulkinsime apie 20 ledo kubelių, gausime šaltuką, geriau žinomą frappe pavadinimu
Gaminame:
Visus produktus sudedame į dubenėlį, susmulkiname plaktuvu, užpilame šaltu jogurtu, dar kartelį išplakame, išpilstome į taures ir patiekiame :)
Anonymous said...
May 21, 2011 at 12:40 AM
niam niam, einu ir as panasu pasidarysiu...