Per tą laiką, kol čia nebuvau nutiko daug gerų dalykų.
Sudalyvavau "Sezoninės virtuvės" knygos pristatyme, paskanavau užkandžių bei desertų ir tada jau galutinai nusprendžiau, kad ir šitos knygos man baisiai reikia. Knygų mugėj inirtingai besinaudodama alkūnėmis broviausi per minias ir nusipirkau. Valio.
Šiaip šitie pastarieji mėnesiai yra prisisunkę laukimo. Tris savaites gamino veidrodį. Jau keturias (!) savaites laukiam rašomojo stalo. Pasirodo ir batus taisyti taip pat užtrunka keturias savaites. Akivaizdu, kad pas mus tikrai neveikia principas le client est roi. Gal todėl vieną naktį nutariau nepasiduoti ir nusipirkti bilietus į Budapeštą. Čia ir dabar. Laikrodis rodė 00.45.
Vakarais raminuosi savo nauju džiaugsmu - Nigel Slater "The Kitchen Diaries II". Ta jo bananų duona yra to die for! Laukiu abrikosų ir visokių ten uogų, kad galėčiau labiausiai patikusius receptus išbandyti. O kol kas turim citrinas, todėl kepu citrinų keksą. Ne pagal Nigel, bet vis tiek geras. Dar su migdolų miltais, tai išvis fantastika.
Citrinų keksas
Citrinų keksas
3 kiaušinių
125 ml tirpinto sviesto
4 šaukštų rudojo cukraus
125 ml riebaus jogurto
100 g miltų
90 g migdolų miltų
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
Gaminame:
Kiaušinius, cukrų ir jogurtą išplakame iki vientisos masės. Abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius sumaišome atskirame dubenyje. Sausus produktus supilame į kiaušinių plakinį ir išmaišome iki vientisos masės. Tuomet sudedame citrinos žievelę ir ištirpintą sviestą, dar kartą išmaišome.
Kekso (22 cm skersmens) kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Į formą supilame tešlą ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 25-35 min. Ar pyragas iškepęs patikriname mediniu pagaliuku - įsmeigus į pyragą jis turi išlįsti sausas.
Ragaujame pravėsusį. Skanaus!
Pagaminta pagal Molly Wizenberg "Gyvenimas, pagamintas namuose" psl. 214
Anonymous said...
March 2, 2014 at 8:44 PM
Skaniai atrodo;)
kada į Butapeštą?:)
L.
Sandra said...
March 2, 2014 at 8:58 PM
Tik liepą. Akcija bilietams buvo :)
Karolina said...
March 2, 2014 at 9:28 PM
Man mėnesį su puse paltą siuntė ir žiema pasibaigė jam atėjus :) bet, kad batus mėnesį taisytų pirmą kart girdžiu :)
Indrė said...
March 2, 2014 at 9:41 PM
Atrodo pasakiškas reikalas prie pusryčių kavos :)
Sandra said...
March 2, 2014 at 10:06 PM
Karolina, pasirodo, viskas įmanoma :) stengiuos giliai kvėpuoti :)
Indre, išties pasakiškas! Purus, gaivus, o su migdolų miltais visai kitas reikalas :)
Anonymous said...
March 3, 2014 at 1:35 PM
p.s. Sandra nešk batus taisyt į Jeruzalės geltonuosius kioskelius, greitai ir kokybiškai daro:) Bet nešk į tą, kur toliau nuo gatvės;)
L.
Rennie said...
March 3, 2014 at 1:48 PM
Kaip smagu kad turi knygą :) Tikiuosi bus naudinga. O Nigel Slater yra vienas mano mėgstamiausių ir jo receptai visad pavyksta. Citrininis pyragas tai labai į temą, aš irgi panašų savaitgalį kepiau :)
Gelmina said...
March 3, 2014 at 11:28 PM
Puikus keksas, atrodo iš tų, kurie visad pavyksta :)
Budapeštą smalsu ir man pamatyti, o kol kas kišenėje Izraelio bilietai!
Sandra said...
March 4, 2014 at 5:05 PM
Rennie, tavoji knyga yra tiesiog žavi ir jau dabar prisižymėjau daugybę receptų, kuriuos noriu išbandyti :)
Gelmina, Izraelio baltai pavydžiu! Turėtų būti nuostabus :)