skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Vištos krūtinėlė su feta ir saulėje džiovintais pomidorais

Saturday, October 13, 2012
steps Pan Roasted Chicken with Feta, Bazil and Sun Dried Tomatoes
Kaip suprantu, tampu priklausoma ir nuspėjama. Bet čia tik todėl, kad toks ruduo užklupo mane nepasiruošusią ir tikrai nesitikėjau, kad dar nė spaliui neįpusėjus pusryčiauti galėsiu tik susisupusi į šiltą skarą, o vakarus leisiu tarp dviejų sluoksnių megztinių. O tuo metu, kai maišau tešlą ir, kaip vėliau paaiškėja, sugadinu dar vieną pyragą, galvoje kirba tik viena mintis - kodėl taip baisiai šalta? Todėl fancy pyrago nebus, bus tik labai labai patikęs ir paprastas receptas iš Jamie's 30 min Meals. Rodomas čia dėl dviejų priežasčių - pirma, nuostabaus skonio. Ir kodėl niekas anksčiau nesakė, kad feta + saulėje džiovinti pomidorai + bazilikai yra taip nuostabu? 

Ir antra, dėl super druper vištienos kepimo būdo. Ar jums kada yra pavykę iškepti keptuvėje vištienos krūtinėlę taip, kad ji neišdžiūtų ir būtų sultinga? Man tai ne, todėl toks kepimo būdas, padengus keptuvę sušlapintu kepimo popieriumi, man buvo visiškas atradimas. Ir tas atradimas veikia! Tereikia kepant krūtinėles sudėti į įkaitintą aliejų, tuomet atsikirpti keptuvės skersmens kepimo popieriaus lapą, jį suglamžyti ir pakišti po tekančiu vandeniu. Tada sugniaužti, nugręžti vandens perteklių ir apkloti tuo lakštu vištieną. Viskas. Einam kepti.

Vištos krūtinėlėms su feta ir saulėjė džiovintais pomidorais reikės:

visos proporcijos yra maždaug, nes įdaro kiekis priklauso nuo krūtinėlių dydžio ir skaičiaus

3 porcijoms

3 vištos krūtinėlių be odos

100g fetos sūrio

6-7 saulėje džiovintų pomidorų

saujos šviežių bazilikų

poros česnako skiltelių

Gaminame:
Pasiruošiame įdarą. Smulkiai sukapojame fetos sūrį, bazilikus ir pomidorus, smulkintuvu sutraiškome ir įmaišome česnako skilteles. Įdarą sumaišome. 

Vištos krūtinėles apverčiame ir įpjauname išilgai taip, kad susidarytų nedidelė kišenė, į kurią galėsime sudėti įdarą. Sudėjus įdarą, man, kitaip nei Jamie, niekuomet nepavyksta jo "uždaryti" be papildomos pagalbos, todėl kišenės kraštus susiuvu siūlu. Tai turbūt ir yra vienintelis šio patiekalo trūkumas, nes įdaras kitaip bėga lauk. Na bet Jamie naudoja kitokias, didesnes krūtinėles, kurios kitaip išpjautos yra, todėl jam ir pavyksta.

Krūtinėles sudedam įdaru į apačią į keptuvę su įkatintu aliejumi, tuomet sumažiname ugnį ir apdengę sušlapintu kepimo popeiurmi, paliekame kepti apie 20 min. Retkarčiais apverčiame vištienos gabalėlius, kad tolygiai apskrustų. Patiekiame kaip tik norim, man skaniausia su salotomis. Skanaus!

Pan Roasted Chicken with Feta, Bazil and Sun Dried Tomatoes Pan Roasted Chicken with Feta, Bazil and Sun Dried Tomatoes
Posted by Sandra at 13:11
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: antri patiekalai, paukštienos patiekalai

11 comments:

  1. Odeta said...

    October 14, 2012 at 7:16 PM

    Absoliučiai mano patiekalas. Gal tik kiek suabejoju, ar ne per sūru feta su saulėje džiovintais pomidorais? Gal kokia mocarella geriau būtų? Tiesiog labai įdomu, nes patiekaliukas nerealus:)

  2. keistai paprasta said...

    October 14, 2012 at 7:43 PM

    Patiekalas jėga! Kaip tik krūtinėlių gabalėlius kepu orkaitėje, bet su moliūgo padažiuku patieksiu :)) Jeez kaip skaniai jos atrodo pas tave.. :)) Tikrai niam ir mano patiekalas, kaip ir Odetos :D

  3. Sandra said...

    October 14, 2012 at 7:55 PM

    Odeta, man tikrai ne per sūru. Vištienos papildomai nebesūdžiau, todėl buvo pats tas :) bet mana čia labiau nuo individualaus skonio priklauso. Jei bijai, kad bus sūru, galima mažiau fetos dėti.

    Keistai paprasta, kviečiu išbandyti! Šis patiekalas jau vienas mano mėgstamiausių :)

  4. Viktorija said...

    October 17, 2012 at 12:26 AM

    Dar vienas geras derinys - vištiena, feta ir orkaitėje keptos paprikos. Su džiovintais pomidorais nebandžiau, reiktų ištaisyti šią klaidą :)

  5. Vilma said...

    October 17, 2012 at 10:54 AM

    Atrodo fantastiškai, atrodo, čiupčiau ir pro monitorių išsitraukčiau pietums. :)
    O dėl popieriaus - ar yra skirtumas nuo keptuvės uždengimo dangčiu?

  6. Sandra said...

    October 17, 2012 at 2:31 PM

    Viktorija, man irgi su paprikomis labai norisi išbandyti, tik vis atsiranda koks nors naujas receptas, kuris atsistoja pirmas eilėje :)

    Vilma, anot Jamie, skirtumas yra, nes čia vištiena uždengiama sušlapintu kepimo popieriumi ir vištiena kepdama prisigeria drėgmės iš to popieriaus, o su dangčiu kiek esu kepusi tokio efekto negaudavau :)

  7. Vilma said...

    October 18, 2012 at 8:57 AM

    Supratau. Knieti išbandyti. :)

  8. Anonymous said...

    February 8, 2013 at 12:37 PM

    Labai labai skanu! Aš dariau su feta ir druskos nedėjau - man buvo pats tas, o vyras užsibarstė papildomai :) Ačiū už puikų receptą!

    Neringa

  9. Sandra said...

    February 9, 2013 at 12:45 PM

    Prašom į sveikatą ! :)

  10. Indrė said...

    November 18, 2013 at 7:39 PM

    Jau patapo vienu iš namų meniu receptų :) Kartais su šokiais tokiais nukrypimais, bet esmėj - puikus receptas :)

  11. Sandra said...

    December 8, 2013 at 9:44 PM

    i.d. notes, šaunu, kad į namų meniu šis receptas papuolė, čia man geriausias įvertinimas, kai patiekalas gaminamas vėl ir vėl :) pati jau senokai gaminau, reiktų kada vėl paruošti.

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ▼  October (4)
      • Bruschetta su moliūgu ir mėlynojo pelėsio sūriu
      • Maži džiaugsmai: šokolado kremas
      • Vištos krūtinėlė su feta ir saulėje džiovintais po...
      • Obuolių ir moliūgo sriuba
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.