skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Maži džiaugsmai: šokolado kremas

Sunday, October 7, 2012
Jamie's Chocolate Ganache Jamie's Chocolate Ganache
Nuo šviesių pastelinių, iki visiškai tamsių. Kaip nuotraukos, taip ir nuotaikos mano svyruoja, tarsi važinėjantis amerikietiškais kalneliais.

Šį receptą nužiūrėjau vienoje Jamie's 30 min Meals laidų. Galit sakyt ką norit, bet mane šis desertas-siurprisas tiesiog sužavėjo! Aš net neįsivaizduoju, kaip gaminamas šokolado fondiu, tik manau, kad labai ilgai ir sudėtingai. O šis kremas paruošiamas paprastai ir greitai, bet kiek smagumo jis suteikia! Sulietas į gražius indelius (juk tikrai tokių turit savo spintelėse paslėpę), šalia mažyčiai šaukšteliai... Labai mergaitiška, tiesa? :) Su kuo valgyti tokį daiktą? Kaip tik norit! Turit namie užsilikusių sausainių - puiku, turit persikų, kriaušių ar braškių - dar geriau, turit kalną rudeninių uogų - valio! Ir dar, būtinai įtarkuokit apelsino žievelę, ji tikrai viską pakeičia.

the lantern Jamie's Chocolate Ganache
Šokolado kremui reikės:

200g geros kokybės šokolado, ne mažiau nei 70 proc. kakavos

300ml 35proc. riebumo grietinėlės

1 nutarkuotos apelsino žievelės

žiupsnio druskos

įvairių vaisių patiekimui

Gaminame:
Puode užkaičiame vandenį, kai jis įkais, sumažiname ugnį tiek, kad vos virtų. Tuomet dedame ant puodo didelį karščiui atsparų dubenį taip, kad neliestų vandens ir suberiame gabalėliais sulaužytą šokoladą.  Pilame grietinėlę, nutarkuojam apelsino žievelę ir beriam žiupsnį druskos. 

Vis pamaišydami leidžiame šokoladui ištirpti, o tuomet sumaišome iki vientisos masės. Šokoladą išpilstome į mažus puodelius (man labai gražu patiekti mažuose espreso puodeliuose) ir paliekame kambario temperatūroje šiek tiek atvėsti ir sustingti. Bet žinoma, galima valgyti ir šiltą, jei tik patinka. 

Šalia tokių šokolado puodelių galima paberti skirtingų uogų ar papjaustyti vaisių, padėti sausainukų. Skanaus!
Posted by Sandra at 21:38
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: desertai

13 comments:

  1. Juliana said...

    October 8, 2012 at 7:50 PM

    Koks gražumas. Jau nuotraukos... niekada nepavargsiu sakyt, jog Tavo nuotraukos yra fOntastiškos :)
    O šokoladas visada yra gėris. Kremas atrodo labai... jaukiai. Kaip tik šalančioms ir tamsėjančioms dienoms )

  2. Sandra said...

    October 8, 2012 at 9:48 PM

    Juliana, jau raustu nuo pagyrų, ačiū :) tavo žodžiai mane visad geriau nuteikia :)

  3. Indrė said...

    October 9, 2012 at 12:18 PM

    Būtinai darysiu - norisi kažko saldaus. O nuotraukos amą atima - manau net nebandysiu įdėt identiško recepto į savo blog'ą kai pagaminsiu, nes net lygintis nebus verta :)

  4. Sandra said...

    October 9, 2012 at 1:58 PM

    Indre, tu baik juokus :) nėra čia kažkas wow tose nuotraukose, ir tai tikrai ne priežastis, kodėl toks geras dalykas neturėtų tavo bloge atsirasti :)

  5. Karolina said...

    October 9, 2012 at 8:56 PM

    Kaip norėciau į šitą gėrį pamirkyt sviestinį sausainį.. Pasaka būtų :)

  6. Sandra said...

    October 9, 2012 at 9:10 PM

    Na tuomet aš bent jau virtualiai dalinuosi puodeliu šio skanėsto :)

  7. Vilma said...

    October 9, 2012 at 10:20 PM

    Man iškart priminei J. Harris knygą "Ledinukų bateliai", kurią kątik baigiau skaityt. Mhmmmmmm...pasaka! Taip ir įsivaizduoju aitrų, sodrų kvapą, maišomą tirštą masę..čili, apelsinai...Kaip tik kažką panašaus šian rodė per TV kulinarijos laidą. Pasiūliau vyrui išsivirt, o gavau atsakymą: "kam karštas, jei galima šalto prisivalgyti" :D Ech tie vyrai!!! užmušė mano alkį paslaptingai nuotaikai :)

  8. Sandra said...

    October 9, 2012 at 11:08 PM

    vaje, na tikrai nieko tie berniukai nesupranta :) siūlau vis tiek užsispirti iš pasidaryti tokį kremą, o tada, kai užuos tą visą apelsinų kvapą, po namus pasklidusį, ir pamatys tamsią šiltą šokolado masę, gulančią į mažus puodelius, galėsi pakišti jam šokolado plytelę vietoj viso to gėrio, pati mėgaudamasi kvapniu desertu :) kažin, kaip tada atrodys :D

  9. Aušra said...

    October 9, 2012 at 11:14 PM

    Sandra, super; prasau daugiau sitaip!

  10. Vilma said...

    October 9, 2012 at 11:48 PM

    Liux idėja, Sandra :) Atsidedu ją rytdienos vakarui :)

  11. Migle said...

    October 10, 2012 at 9:16 AM

    Gardu, gražu ir puikiai tinka darganotam rudeniui... kai rankos beatodairiškai ieško kokios nors laimės paslapties - šis šokoladinis gėris kaip tik tai ir gali būti :)

  12. Sandra said...

    October 10, 2012 at 1:14 PM

    Tikrai taip Migle :)

  13. sokolado fondiu kaina said...

    February 25, 2016 at 4:42 PM

    Vau kaip gražu, kaip skanu. Kaip aš mėgstu tokius dalykėlius. niammmyy :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ▼  October (4)
      • Bruschetta su moliūgu ir mėlynojo pelėsio sūriu
      • Maži džiaugsmai: šokolado kremas
      • Vištos krūtinėlė su feta ir saulėje džiovintais po...
      • Obuolių ir moliūgo sriuba
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.