skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Fotoreportažas: Tarptautinė tinklaraštininkų diena 2014

Monday, June 16, 2014
DSC_3746pss DSC_3744ps Nors tinklaraštis jau kurį laiką tyli ir jaučiuosi kiek atitrūkusi nuo kulinarinio pasaulio, vis dėl to nusprendžiau sudalyvauti penktą kartą rengiamame tinklaraštininkų dienos minėjime, organizuotame žurnalo "Virtuvė Nuo...Iki...", Electrolux ir Čiop Čiop. Šį kartą mus į svečius pakvietė Čiop Čiop loftas. Vieta renginiui išties puiki - daug erdvės, daug šviesos ir kaip visuomet daug šypsenų.

Renginio pradžioje šefas iš Slovėnijos Jure papasakojo apie naują maisto ruošimo būdą sous-vide. Nežinau, kaip kitiems, bet man toks maisto ruošimo būdas buvo negirdėtas. Pirmiausia produktai sudedami į vakuuminius maišelius, o tuomet kepami (ar reikėtų sakyti verdami) žemoje temperatūroje. Taip ruoštame maiste išsaugojamos visos natūralios maisto produktų savybės, o ypač produktų tekstūra ir spalva.

DSC_3755ps DSC_3756ps
Po tokių įdomių demostracijų dalyviai kibo į darbus ir ėmėsi gaminti.  Šių metų tema - kulinarinės miško pasakos. Renginui buvo atrinkti penki receptai. Salotas su rūkytu žvėrienos kumpiu, baravykais ir aviečių užpilu gamino Indrės iš "Gėrimų ir patiekalų magija" komanda, kurią sudarė Asta iš "Saulėta virtuvė", Skirmantė iš "Forelės receptai", Beata iš "Braškės ir pipirai" bei Aušra iš "Dideli eksperimentai mažoje virtuvėje". Aušrai burtų keliu taip pat atiteko ir Electrolux dovanotas plaktuvas.

DSC_3909ps DSC_3938ps DSC_3833ps DSC_3790ps DSC_4081ps DSC_4080ps DSC_4108ps

Užkandžių lėkštę, pavadinimu "Miško monai", gamino Asta iš "Villa Alps", Julė iš "Kepykla nr. 5" ir Lina iš "Kiaunės reikaliukai". Užkandžių rinkinį sudarė net penkios skirtingos užkandėlės - pievagrybiai, įdaryti putpelių kiaušiniais, sviestiniai sausainiai su apelsinų žievelėmis ir pušų spygliais, balzaminiu actu gardinta braškių užkandėlė, virti putpelių kiaušiniai su čili prieskoniais, bei kreminio sūrio ir riešutų rutuliukai.

DSC_4035ps DSC_3987ps DSC_4096ps DSC_3785ps
DSC_4007ps
DSC_3993ps DSC_3953ps DSC_4137ps DSC_4139ps DSC_4158ps DSC_3759ps DSC_4122ps

Pagrindinį patiekalą, pareikalavusį daugiausia pastangų ir dalyvių triūso, gamino Mindaugas iš "Bon Apetit", jam talkino Marta bei Dalia. Mindaugo komanda ruošė elnienos filė kopūstuose su bruknių žele, sultinio sirupu bei prancūziškomis bulvėmis. Mindaugui, kaip sudėtingiausio recepto autoriui, atiteko tikrai pavydėtinas prizas - Čiop Čiop organizuojama kulinarinė sesija.

DSC_3905ps DSC_3900ps DSC_4024ps DSC_3811ps DSC_4147ps DSC_4199ps Sriubą, pavadinimu "Pelkė" renginiui ruošė šių metų tinklaraštininkų renginio debiutantas Mindaugas iš "Popietė virtuvėje". Vaikinas gamino tirštą lęšių sriubą, pagardintą mėlynojo pelėsio sūriu ir graikiniais riešutais. 

DSC_4021pshm DSC_4174ps

Na o desertą šiemet gamino Renata iš "Sezoninė virtuvė" su Neringa ir Viktorija. Jos ruošė plikytos tešlos sausainėlius, įdarytus kremu ir žemuogėmis.

DSC_3807ps DSC_3887ps DSC_4116ps DSC_4160ps

Sotūs ir laimingi grįžtam namo, dar kartą dėkojam organizatoriams ir laukiam kitų metų!

DSC_4140ps DSC_4212ps
Posted by Sandra at 23:03
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: renginiai

4 comments:

  1. Vaidilutė said...

    September 19, 2018 at 1:00 PM

    Ačiū :)

  2. Patiekalai said...

    January 24, 2020 at 1:21 PM

    Super! Kaip puiku

  3. BaltasLapas said...

    July 9, 2020 at 1:43 PM

    Wow, https://onlymedia.lt/

  4. Admin said...

    March 26, 2023 at 9:05 PM

    Seo paslaugos

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ▼  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ▼  June (1)
      • Fotoreportažas: Tarptautinė tinklaraštininkų diena...
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.