Kartais viskas, ko reikia, yra bananų duona. Ir apsisodinti palanges gėlėmis. Tiesą sakant, vazoninių gėlių aš kažkada nemėgau (švelniai tariant). Tas nuskintas tai taip, bet vazoninėms buvo griežtas ne ne ne. O dabar ir nebežinau kodėl. Tik žinau, kad taip gerai dabar rytais apeiti tuos savo bazilikus ir čiobrelius, gražiai paprašyti pagaliau paaugti rozmarinus ir panarinti nosytę saldžiuose medučio žieduose.
Kepiau tokią duoną, man rodos, prieš porą mėnesių. Tada recepte nurodytą alyvuogių aliejų pakeičiau sviestu, pridėjau daugiau jogurto ir miltų. O šį kartą nusprendžiau kepti tiksliai pagal originalą ir turėčiau pasakyti, kad ši man patiko labiau. Brangusis pareikalavo įdėti daugiau šokolado, todėl čia jo - net 150g. Bet galima ir visai be. Vis tiek gardi bus.
Kepiau tokią duoną, man rodos, prieš porą mėnesių. Tada recepte nurodytą alyvuogių aliejų pakeičiau sviestu, pridėjau daugiau jogurto ir miltų. O šį kartą nusprendžiau kepti tiksliai pagal originalą ir turėčiau pasakyti, kad ši man patiko labiau. Brangusis pareikalavo įdėti daugiau šokolado, todėl čia jo - net 150g. Bet galima ir visai be. Vis tiek gardi bus.
Bananų duonai reikės:
pagaminta pagal 101 Cookbooks
125g kvietinių miltų
140g viso grūdo miltų
125 g rudojo cukraus
125 g rudojo cukraus
150g juodojo šokolado
80ml ypač tyro alyvuogių aliejaus (extra-virgin olive oil)
2 kiaušinių
3 nedidelių bananų
60ml natūralaus jogurto
1 nutarkuotos citrinos žievelės
1 arbatinio šaukštelio maistinės sodos
žiupsnelio druskos
Gaminame:
žiupsnelio druskos
Gaminame:
Dubenyje sumaišome abiejų rūšių miltus, cukrų, maistinę sodą ir druską. Šokoladą sukapojame kvadratėliais, taip pat suberiame į dubenį.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, įmaišome alyvuogių aliejų, jogurtą ir nutarkuotą citrinos žievelę. Bananus nulupame ir sutriname šakute. Sudedame į dubenį ir išmaišome. Galime bananus trinti ir plaktuvu, bet tuomet gausime vientisą tyrelę, o man labiau patinka, kai bananų gabaliukai matyti kepinyje.
Šlapiuosius produktus pilame į dubenį su sausais produktais ir išmaišome. Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą (manoji buvo 11cm x 23cm) ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 50min. Iškepusią atvėsiname, tuomet pjauname ir ragaujame.
Sandra said...
May 2, 2012 at 7:22 PM
Iš visų keptų, ši man patiko labiausiai. Tik ji labiau "duoneliška" nei "keksiška" :)
Anonymous said...
May 22, 2012 at 4:48 PM
Kažkada man irgi laimė teko jos ragaut..tada lygtai pirma bandymas buvo..:)) neatsisakyčiau ir dar;)) super;) L.
Sandra said...
May 22, 2012 at 6:27 PM
Tada ragavai bananu ir braskiu duonele, o si kitokia - su sokolado gabaleliais :)