skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Bananų duona. Dar kartą.

Wednesday, May 2, 2012
Kartais viskas, ko reikia, yra bananų duona. Ir apsisodinti palanges gėlėmis. Tiesą sakant, vazoninių gėlių aš kažkada nemėgau (švelniai tariant). Tas nuskintas tai taip, bet vazoninėms buvo griežtas ne ne ne. O dabar ir nebežinau kodėl. Tik žinau, kad taip gerai dabar rytais apeiti tuos savo bazilikus ir čiobrelius, gražiai paprašyti pagaliau paaugti rozmarinus ir panarinti nosytę saldžiuose medučio žieduose.

Kepiau tokią duoną, man rodos, prieš porą mėnesių. Tada recepte nurodytą alyvuogių aliejų pakeičiau sviestu, pridėjau daugiau jogurto ir miltų. O šį kartą nusprendžiau kepti tiksliai pagal originalą ir turėčiau pasakyti, kad ši man patiko labiau. Brangusis pareikalavo įdėti daugiau šokolado, todėl čia jo - net 150g. Bet galima ir visai be. Vis tiek gardi bus.


Bananų duonai reikės:
pagaminta pagal 101 Cookbooks

125g kvietinių miltų

140g viso grūdo miltų

125 g rudojo cukraus

150g juodojo šokolado

80ml ypač tyro alyvuogių aliejaus (extra-virgin olive oil)

2 kiaušinių

3 nedidelių bananų

60ml natūralaus jogurto

1 nutarkuotos citrinos žievelės

1 arbatinio šaukštelio maistinės sodos

žiupsnelio druskos

Gaminame:
Dubenyje sumaišome abiejų rūšių miltus, cukrų, maistinę sodą ir druską. Šokoladą sukapojame kvadratėliais, taip pat suberiame į dubenį. 

Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, įmaišome alyvuogių aliejų, jogurtą ir nutarkuotą citrinos žievelę. Bananus nulupame ir sutriname šakute. Sudedame į dubenį ir išmaišome. Galime bananus trinti ir plaktuvu, bet tuomet gausime vientisą tyrelę, o man labiau patinka, kai bananų gabaliukai matyti kepinyje. 

Šlapiuosius produktus pilame į dubenį su sausais produktais ir išmaišome. Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą (manoji buvo 11cm x 23cm) ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 50min. Iškepusią atvėsiname, tuomet pjauname ir ragaujame.

Posted by Sandra at 14:56
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: dovanos iš virtuvės, duonelė, saldūs kepiniai

3 comments:

  1. Sandra said...

    May 2, 2012 at 7:22 PM

    Iš visų keptų, ši man patiko labiausiai. Tik ji labiau "duoneliška" nei "keksiška" :)

  2. Anonymous said...

    May 22, 2012 at 4:48 PM

    Kažkada man irgi laimė teko jos ragaut..tada lygtai pirma bandymas buvo..:)) neatsisakyčiau ir dar;)) super;) L.

  3. Sandra said...

    May 22, 2012 at 6:27 PM

    Tada ragavai bananu ir braskiu duonele, o si kitokia - su sokolado gabaleliais :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ▼  May (3)
      • Bananų duona. Dar kartą.
      • Mėlynių pyragas
      • Vyno dienos 2012
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.