Mano valgymai vyksta fazėmis. Iš pradžių buvo pyragų fazė, ją pakeitė kur kas saldesnė uogienių fazė. Paskui sekė mėsos, trintų sriubų... Na o dabar - makaronų. Taip skanu, kad negaliu atsilaikyt. Tai ir gaminu, kol dar niekas nesiskundžia. O šita sriuba yra tikrai gerai. Ypač kai taip šalta. Nors galiu pasižadėti, kad gaminsiu ir kai bus šilta, nes super greita ir gardi.
Tortellini sriubai su pomidorais reikės:
pagaminta pagal BBC Good Food
250g šviežių tortellini (naudojau įdarytus grybais)
400g konservuotų smulkintų pomidorų
200g šaldytų žirnelių
1 litro vištienos ar daržovių sultinio
1 svogūno
2 morkų
alyvuogių aliejaus
Gaminame:
Svogūną ir morkas nulupame ir supjaustome kubeliais. Pilame aliejaus į puodą, suberiame daržoves ir paliekame pasikepinti kol morkos suminkštės. Tuomet supilame sultinį ir žirnelius, sriubą užverdame, tuomet sumažiname ugnį ir paliekame pavirti apie 5-7min. Vėliau supilame pomidorus, sudedame tortellini ir paverdame dar 2min. Paragaujame, jei reikia pagardiname druska ir pipirais ir patiekiame. Skanaus!
Indrė said...
February 2, 2012 at 7:38 PM
Aš irgi makaronų mylėtoja, tik kol kas rečiau gaminu - nėr laiko po darbų kažkaip :D pasakiškai atrodo. Jei ne paslaptis - kas gamino tuos tortellini'us?
Sandra said...
February 2, 2012 at 10:25 PM
Labai norėčiau pasakyti, kad gaminau pati, bet deja - pirkau maximoje jau paruoštus, o gamintojo nepamenu :)
Maisto Diletantė said...
February 3, 2012 at 1:38 PM
O jei būtų šaldyti kokie koldūniukai?
Sandra said...
February 3, 2012 at 1:46 PM
Su šaldytais nebandžiau, bet juos tikrai reikėtų ilgiau virti. Kažkaip išvis man virti šaldyti koldūnai labai nepatiko, kai paskutinį kartą valgiau (kas jau seniai buvo), todėl nelabai juos sriuboj įsivaizduoju. Bet tai tikriausiai dėl mano siauro suvokimo :) anyway, jei bandysi, duok žinot kaip sekės :)
Indrė said...
February 3, 2012 at 7:13 PM
O tai pirkai Maximos gamintus ar kažkokioj pakuotėj?
Sandra said...
February 3, 2012 at 7:25 PM
Jie pakuotėj buvo, ne maximos gaminti, tik va kieno gaminti ir nepažiūrėjau...