skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Trapios tešlos pyragas su namine uogiene

Wednesday, September 19, 2012
Fall is already here my obsession. coffee
David Lebovitz yra vienas mėgstamiausių mano kulinarų. Šis žmogus mane įkvepia. Užtenka tik pažiūrėti kokį naują video ar paskaityti šviežią įrašą ir visų tų gėrybių man reikia tuojau pat. Tiesiog reikia. Ta knyga guli mano knygų krūvelės pačiame viršuje, nes yra nuolat pavartoma ir paskaitinėjama. Dar ir dar kartą. O apie kitą knygą buvo subtiliai užsiminta brangiausiam, kaip apie galimą gimtadienio dovaną. Ir dar man reikia tų pyragų. Norisi išbandyti visus iki vieno. Norisi, kad pavyktų tokie, kokie ir yra nuotraukoje. Ir žinot ką? Jie pavyksta. 

Šitą pyragą kepu jau (mintyse skaičiuoju) ketvirtą kartą, ir jei būtų daugiau valgytojų galėčiau kepti kasdien, nes ta tešla yra neapsakomas gėris. Mielesnės pyrago tešlos nesu minkiusi. Va, labai geras žodis - mielesnės. Nes ji tikrai tokia: minkšta, švelni, nelimpa prie rankų, o pyragas toks tobulai purus ir sviestinis. Ir jis pavyksta. Visada.

Beje, originaliame recepte nurodytą cukraus kiekį sumažinau, nes mano abrikosų uogienė ir taip pakankamai saldi. Bet jei dėsit rūgštesnę uogienę, drąsiai galima pilti visus 100 g cukraus, ypač kas mėgstat saldžiau.  Autorius taip pat siūlė į tešlą įmaišyti lašelį migdolų ekstrakto ar įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelės. Vis dėlto, man skaniausia būtent šitaip, be jokių papildomų priedų.

Jam Tart Jam Tart
Trapios tešlos pyragui su namine uogiene reikės:

110g sviesto

80g cukraus

1 kiaušinio

1 kiaušinio trynio

250g miltų

2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių

mėgstamos uogienės

dar šiek tiek cukraus pabarstymui

Gaminame:
Kambario temperatūros sviestą išsukame mikseriu su cukrumi iki purumo, tuomet mušame kiaušinį, sudedam kito kiaušinio trynį ir gerai išmaišom. Tuomet suberiame miltus su kepimo milteliais ir suminkom iki vientisos tešlos. 

Trečdalį tešlos suvyniojame į dešrelę, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedam į šaldymo kamerą. Likusią didesnę tešlos dalį pirštais įspaudžiame į 23 cm skersmens kepimo formą, suformuojame lygų pagrindą ir kraštelius. Kepimo skardą su tešla taip pat dedam į šaldymo kamerą maždaug pusvalandžiui. 

Kai tešla atvės, traukiame lauk ir ant tešlos pagrindo tolygiai šaukštu užtepame uogienės. Mažesniąją tešlos dalį, tą, kur buvo suvyniota į dešrelę, aštriu peiliu supjaustome plonais griežinėliais ir jais užlojame uogienę. Pyrago viršų apibarstome sauja cukraus ir kepame 190 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min, kol viršus gražiai paruduos. Ragaujame atvėsintą. Skanaus!

Pagaminta pagal David Lebovitz - Easy Jam Tart

Posted by Sandra at 22:37
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: dovanos iš virtuvės, džemas, pyragai, saldūs kepiniai

12 comments:

  1. Dovile said...

    September 20, 2012 at 1:34 PM

    Kaip skaniai atrodo! Būtinai gaminsiu. :)

  2. Sandra said...

    September 20, 2012 at 4:23 PM

    Dovile, būtinai būtinai gamink :) šitas daiktas yra nuostabus :)

  3. Aušra said...

    September 25, 2012 at 7:06 PM

    sita jau seniai seniai esu nusiziurejusi; tavoji tart labai daili;

  4. Sandra said...

    September 25, 2012 at 8:07 PM

    Oi, jei jau nužiūrėtas, tai būtinai dabar pat kept reikia :) ir man atrodo šitas pyragas negali išeiti ne dailus :)

  5. Anonymous said...

    December 30, 2012 at 1:32 PM

    Šimtą kartų keptas, su įvairiomis uogienėmis, labai paprastas ir labai skanus, ačiū ačiū :) Skaniausias gavosi su aviečių ir juodųjų serbentų uogienėmis, tik nereikėtų persistengti su cukrumi, kad nesigautų per saldus :))

  6. Sandra said...

    December 30, 2012 at 1:51 PM

    Labai prašom, džiaugiuosi, kad patiko!

  7. Anonymous said...

    January 27, 2013 at 9:25 PM

    Katik suzadetine iskepe, negaliu sulaukt kol ataus, jau kampus nuvalgiau :)

  8. Anonymous said...

    April 4, 2013 at 3:33 PM

    Sveiki.Cia parasyta-kai atves..O as istraukiau is saldymo kameros,iskart uztepiau uogienes ir i orkaite...Isejo puikus! Kaip dabar supratau-pada reikejo visu pirma iskepti?

  9. Sandra said...

    April 4, 2013 at 5:32 PM

    Jūs viską teisingai padarėte, tik aš gal neaiškiai parašiau. Sakydama "kai atvės" turėjau galvoje "praėjus 30 min, kai tešla sušals šaldymo kameroje" :) nereikia pagrindo atskirai kepti, visas pyragas kepamas kartu, kaip jūs ir padarėte :)

  10. Unknown said...

    January 16, 2014 at 4:29 PM

    Tešlą ką tik "įtalpinau" į 26cm skersmens kepimo formą, jau laukiu, kol ji šaldytuve atvės. Tik dabar prisibijau, ar nebus taip, kad pyrago pagrindas lūš dėl per plono pagrindo, nes mažesnio skersmens formos neturejau? :(

  11. Anonymous said...

    January 18, 2014 at 6:46 PM

    Aš šį pyragą patobulinau ir įdėjau varškės. Gavosi SUPER :)

  12. Sandra said...

    January 20, 2014 at 7:32 PM

    Liucija, didesnėje formoje pyrago pagrindas bus plonesnis, bet nemanau, kad sulūš :)

    Anonime, varkšės dėti nebandžiau, bet tikiu, kad buvo skanu :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ►  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ►  September (5)
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ▼  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ▼  September (5)
      • Vilniaus Dienos 2012 arba Mokomės Pažinti Alų
      • Vištienos užtepėlė
      • Fettuccine su vištienos ir rūkytos paprikos padažu
      • Trapios tešlos pyragas su namine uogiene
      • Moliūgo sriuba su česnaku
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.