skip to main | skip to sidebar
  • Virtuvėje
  • Receptų archyvas
  • Biblioteka
  • Apie
  • Flickr
  • Kontaktai
Little World

Kaupiu atsargas žiemai 2: slyvų uogienė

Saturday, September 3, 2011
Niekuomet negalvojau apie save kaip apie mokančią gaminti. Net ir dabar, kai kas paklausia, dažniausiai atsakau kad kartais išeina, bet iki mokėjimo dar labai toli. Taip sakau todėl, kad visiškai nedraugauju su rimtais patiekalais. Arba jie su manimi, čia jau kaip pažiūrėsi.


Dažniausiai mano bandymai susidraugauti baigiasi visiška nesėkme ir kaip tyčia toji nesekmė ištinka tuomet, kai visai ne pro šalį būtų sublizgėti. Arba bent jau pagaminti kažką valgomo. Na pavyzdžiui namuose šimtus kartų gamintas spagetti carbonara brangiojo virtuvėje sulimpa, sukimba, lipa pro keptuvės kraštus, o galutinis variantas praktiškai prilygsta nebent makaronų košei... O vienas rimtesnių (ir graudesnių...) nepasisekimu buvo, kai bandžiau gaminti bulvių troškinį. Rezultatas - palikusi keptuvėje liūdnai kiurksoti vienišas bulves, aš demonstratyviai apleidau mūšio lauką, pasislėpiau po pagalve ir paskelbiau boikotą rimtiems patiekalams, o brangiausiajam pareiškiau, kad rytoj vakarienei šokoladiniai keksiukai. Nes juos gaminti moku. 
Uogienė šį kartą. Bet esmę supratot :)

Slyvų uogienei su gvazdikėliais reikės:
pagaminta pagal "Virtuvė Nuo... Iki..." nr. 8 (27)

1kg slyvų
500g uogienių cukraus
1 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių

Gaminame:
Slyvas nuplauname, pjauname pusiau, išimame kauliukus ir sutriname plaktuvu. Pilame į puodą, užpilame uogienių cukrumi ir verdame apie 30min, vis nugriebdami susidariusias putas. Tuomet suberiame gvazdikėlius ir paverdame dar 10min. Baigus virti uogienę supilame į sterilius indelius ir sandariai uždarome. 

Posted by Sandra at 13:35
Email This BlogThis! Share to X Share to Facebook
Labels: atsargos žiemai, dovanos iš virtuvės, džemas

9 comments:

  1. Sandra said...

    September 3, 2011 at 8:37 PM

    Paguodei :) na vadinasi ne man vienai čia taip :)

  2. Viktorija said...

    September 3, 2011 at 11:23 PM

    Mano tinklaraštyje irgi iš pat pradžių vien saldumynai buvo, paskui kažkaip persilaužiau. Nors vis tiek, jų daugiausiai yra :)

  3. Sandra said...

    September 3, 2011 at 11:37 PM

    Tai kad paprasčiau kažkaip su tais saldumynais ir nesekmių mažiau... O va jei vesčiau kokią statistiką, tai beveik neabejoju, kad mano pasisekusių ir nepavykusių rimtų patiekalų santykis jau minusinis darosi :)

  4. Anonymous said...

    September 4, 2011 at 11:58 AM

    Uogienė superinė;) labai skani;)nesinori jos nei tepti kur nors, o tik kabinti su šaukšteliu kaip skaniausius ledus;)))
    p.s.ji buvo suvartota per keletą valandų;))) L.

  5. Sandra said...

    September 4, 2011 at 12:46 PM

    Kaip smagu girdėti kad patiko, jej! :)

  6. Indrė said...

    September 5, 2011 at 1:33 PM

    Na juk rimtiems patiekalams reikia "priaugti", nes įprastai valgom blynus, kiaušinienes, bulves, o dėl svečių stengiamės, darom pyragus, sausainius :) dėl dauguma pradedam nuo saldėsių :)

  7. Sandra said...

    September 5, 2011 at 6:19 PM

    Labai su tavim sutinku Indre, iš tiesų dėl svečių iš kailio neremės, o sau grįžę vakare po visų darbų greitosiomis ką nors pasigaminam, tai ir tos praktikos su saldumynais daugiau. Teisinuos taip sakant :)

  8. Maisto Diletantė said...

    September 7, 2011 at 6:08 PM

    O vat slyvų uogienė, man kažkaip ne uogienė, nesuprantu aš jos skonio matyt.

  9. Sandra said...

    September 8, 2011 at 2:36 PM

    Labai skonio reikalas tos uogienės, pvz man aviečių uogienė ne uogienė :)

Post a Comment

Newer Post Older Post Home
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Virtuvės archyvas

  • ▼  2011 (46)
    • ►  January (1)
    • ►  February (4)
    • ►  March (3)
    • ►  April (5)
    • ►  May (3)
    • ►  August (5)
    • ▼  September (5)
      • Kaupiu atsargas žiemai 2: slyvų uogienė
      • Savaitgalio pusryčiams
      • Vitaminų stiklainėlis. Su peršalimais kovoti reikia
      • Mėtos istorija ir morkų pyragas
      • Grybų ir ožkos sūrio bruschetta
    • ►  October (5)
    • ►  November (6)
    • ►  December (9)
  • ►  2012 (56)
    • ►  January (7)
    • ►  February (2)
    • ►  March (5)
    • ►  April (8)
    • ►  May (3)
    • ►  June (5)
    • ►  July (4)
    • ►  August (6)
    • ►  September (5)
    • ►  October (4)
    • ►  November (3)
    • ►  December (4)
  • ►  2013 (42)
    • ►  January (5)
    • ►  February (6)
    • ►  March (4)
    • ►  April (3)
    • ►  May (4)
    • ►  June (5)
    • ►  July (5)
    • ►  August (3)
    • ►  September (2)
    • ►  October (1)
    • ►  December (4)
  • ►  2014 (4)
    • ►  February (1)
    • ►  March (1)
    • ►  June (1)
    • ►  July (1)

Žymos

  • Kalėdų receptai (11)
  • Rytų virtuvė (2)
  • antri patiekalai (22)
  • atsargos žiemai (9)
  • bandelės (1)
  • be mėsos (32)
  • biscotti (2)
  • blynai (6)
  • daržovių patiekalai (5)
  • desertai (5)
  • dovanos iš virtuvės (36)
  • duonelė (6)
  • džemas (11)
  • gėrimai (6)
  • keksai (1)
  • keksiukai (6)
  • ledai (1)
  • makaronų patiekalai (6)
  • midijos (1)
  • mėsos patiekalai (6)
  • padažas (4)
  • pagaminta namie (4)
  • paukštienos patiekalai (14)
  • pusryčiams (16)
  • pyragai (21)
  • saldūs kepiniai (49)
  • salotos (3)
  • sausainiai (11)
  • savaitgalio pietūs (5)
  • sriubos (7)
  • tortas (1)
  • užkandžiai (13)

Prie puodelio kavos

  • keliautojo užrašai (8)
  • paplepėjimai (3)
  • renginiai (9)
  • skanios vietos (5)

Skaitytojai

Mano mėgstamiausi

  • 52 skanios savaitės
  • Citrinos Žievelė
  • Gyvenimas Yra Smulkmenos
  • Gėrimų ir Patiekalų Magija
  • Mindaugas Bon Appetit!
  • Monkey Dinner
  • Saulėta Virtuvė
  • Savaitgalio Rendez - Vous
  • Sezoninė Virtuvė
  • Tasty Art
  • Žaidimų Aikštelė
  • Žiupsnelis Druskos

Už jūrų marių...

  • 101 Cookbooks
  • Bakers Royale
  • BBC Good Food
  • Call Me Cupcake
  • Cook Your Dream
  • David Lebovitz
  • Farmette
  • Forty - sixth at Grace
  • Green Figs and Ham
  • Honey & Jam
  • Island Menu
  • Joy the Baker
  • Like a Strawberry Milk
  • London Bakes
  • Love and Lemons
  • Orangette
  • Roost. A Simple Life
  • Smitten Kitchen
  • Sophisticated Gourmet
  • Sprouted Kitchen
  • Sunday Suppers
  • Sweet Amandine
  • The Wednesday Chef
  • V. K. Rees Photography
  • What Katie Ate

Įkvėpimui

  • Age Old Tree
  • Aš pasakų herojus
  • Kokonas
  • La Confiture de Framboises
  • Lina Aidukaitė Photography
  • Šarūnė Zurba Photo
Follow Me on Pinterest
Prisijunk ir tu!
Kviečiame dalyvauti!
Powered by Blogger.

© Little World - Designed by Theme.fm, Google blogs templates by Blog and Web.