Ak tas mūsų lietuviškas charakteris. Vis negerai. Atėjo pavasaris. Negerai. Nes reikia vasaros. Labai reikia. Visų pirma dėl to, kad vasarą būna uogų...ir vaisių...ir sodai lūžta nuo obuolių, vyšnių ir visokių kitokių gėrybių. O kokių uogų būna pavasarį? Jokių! O dabar kaip tyčia vis atrandu kokį nuostabiai atrodanti receptą, kuris tarsi šaipydamasis prašo įdėti šviežių mėlynių, ar aviečių, ar vyšnių. Tiesa, aną savaitę dar mačiau kažkur parduotuvėj sveikų, bet abejotinai atrodančių braškių. Kažkaip sudvejojau tokias pirkti. Bet matyt tos braškės taip užsirūstino, kad dabar net ir tų "plastmasinių" nei su žiburiu nerasi, o kaip reikia! Tai ir gaminu visokius riešutinius, citrininius ir džiovintų vaisių patiekalus, nors silpna darosi pagalvojus, kaip norisi dantis suleisti į tas nelemtas braškes, kad ir genetiškai modifikuotas....
O kol laukiu geresnių laikų, kilo ūpas susitvarkyti virtuvę, tiksliau prieskonių skyrelį. Žinia, jis gerokai išsiplėtė ir jau visai viskas nebetelpa: kokoso drožlės lipa ant lazdyno riešutų, cinamonas kažkur su imbieru dragauja (tikiuosi, kad ne viename maišelyje), o keksiukų formelių atsargos išaugo iki lubų. Todėl lakstau po parduotuves, beieškodama kokio nors konstruktyvaus sprendimo benamiams prieskoniams. Kai jau būsiu visiškai patenkinta rezultatu, būtinai parodysiu :)
Šokoladiniams biscotti su pistacijomis reikės:
pagaminta pagal Closet Cooking
1 stiklinės + 3 šaukštų miltų
60g kakavos (geriau būtų kakava kepiniams skirta)
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
6 šaukštų cukraus
2 kiaušinių
2 šaukštų aliejaus
100g pistacijų be kevalų (geriau būtų nesūdytos, bet puikiai išeina ir su tokiomis)
dar būtų galima pridėti apie 60g smulkinto šokolado
Gaminame:
Dubenyje išsukame kiaušinius su cukrumi ir aliejumi. Supilame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, druską ir kakavą ir viską gerai išmaišome. Tuomet sudedame pistacijas (ir šokoladą jei gaminate su juo) ir užminkome tešlą. Rankomis suformuojame vieną arba du tešlos kepaliukus ir dedame į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30min. Kepaliukui/kepaliukams iškepus, traukiame jį iš orkaitės ir supjaustome 1cm storio riekelėmis.
Riekeles dedame į kepimo skardą ir kepame 160 laipsnių temperatūroje po 10min kiekvieną riekelių pusę. Teisybės dėlei reikėtų pasakyti, kad man buvo kilusi pagunda antrą kartą nebekepti riekelių, nes susipjausčius ir paragavus kepaliuką man jis taip patiko, kad norėjosi valgyti čia ir dabar ;)
Anonymous said...
March 18, 2011 at 12:31 AM
Nu labai skaniai atrodo;))
belaukiant uogų siūlau atrasti morkas;)
L.
Sandra said...
March 18, 2011 at 10:24 AM
gera mintis, bet kazkaip receptu su morkomis kol kas turiu tik 1, o ir ta jau gaminau...reikes paieskoti :)
egidija said...
September 7, 2011 at 3:23 PM
kokios žavios riekutės gavosi. vat aš vis nenutaikau biskočiams normaliai tešlą padaryti - jie pas mane visada tokie suploti kepaliukai gaunasi, o patys džiuvėsiai ilgi, ilgi ištysęęęęę. :) beje, kad nereikėtų vartyti antrą kartą kepant, aš juos sudedu ant grotelių ir kaitinu iš apačios ir višaus.
Sandra said...
September 7, 2011 at 3:50 PM
Va dėl vartymoi tai aš kažkaip nesusiprotėjau kad ant grotelių kepti galima...Puiki mintis :)