tag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post3444927300613816740..comments2024-01-14T19:21:39.457+02:00Comments on Little World: Naminis sviestasSandrahttp://www.blogger.com/profile/13603349141089642962noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post-8106423684915195842023-03-05T22:13:49.011+02:002023-03-05T22:13:49.011+02:00GAUTĄ SVIESTĄ būtinai
reikia PERDĖTI Į DUBENĮ IR ...GAUTĄ SVIESTĄ būtinai<br /> reikia PERDĖTI Į DUBENĮ IR UŽPILTI ŠALTU VANDENIU PERPLAUTI SPAUDANT MEDINIU ŠAUKŠTU<br /> ŠALTU VANDENIU,JĮ KEISTI KOL VANDUO BUS SKAIDRUS TIK TADA SVIESTAS BUS TINKAMAS VALGYT !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post-6698531778431463362021-05-07T05:00:19.332+03:002021-05-07T05:00:19.332+03:00Aciu uz straipsni. butinai pasigaminsime tokio svi...Aciu uz straipsni. butinai pasigaminsime tokio sviesto.Valgomehttps://valgo.me/patarimai/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post-91023984118183904602014-01-23T21:18:29.696+02:002014-01-23T21:18:29.696+02:00geriausia musti i 5 litru plastikini bambali,jei n...geriausia musti i 5 litru plastikini bambali,jei neisikrato sviestas bambali nupjauni ir tiek.uztai gali nors fule losti nesudus ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post-25206915462634165292012-09-06T14:28:23.475+03:002012-09-06T14:28:23.475+03:00Rasa, dėkui už išsamų nupasakojimą :) man tavo nup...Rasa, dėkui už išsamų nupasakojimą :) man tavo nupasakotas gaminimo metodas yra labai žavus ir toks...tikras, tik deja pati neturiu sąlygų šitaip gaminti sviestą. Su malonumu nors pažiūrėčiau, kaip ten viskas iš tikrųjų turi vykti :)Sandrahttps://www.blogger.com/profile/13603349141089642962noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post-70868656850296569552012-09-06T12:18:21.591+03:002012-09-06T12:18:21.591+03:00O mano mama gamina visai archaiškai. Ji dar turi s...O mano mama gamina visai archaiškai. Ji dar turi stulą, toks medinis siauras kubilas su "lazda". Supila grietinę (ji dar ir karvytę turi :))) ir muša žiūrėdama televizorių. Paskui kelis kartus tą gniužulą susidariusį išplauna šaltame šulinio vandenyje ir pabarsto druska. O išrūgos kokios skanios!!!! Tik gaila, kad laikant šaldytuve jis sukietėja, o kambario temperatūroje jis gauna rūgimo... Bet tai taip natūralu...Rasanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post-27856120117660834452012-03-05T22:48:03.863+02:002012-03-05T22:48:03.863+02:00O geriau tada vėsesnę ar šiltesnę grietinėlę mušti...O geriau tada vėsesnę ar šiltesnę grietinėlę mušti, kad tikresnis sviestas būtų? :) Nes aš kažkur skaičiau, kad kambario temperatūros reikia...Sandrahttps://www.blogger.com/profile/13603349141089642962noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post-22355287173296714662012-03-05T21:42:46.426+02:002012-03-05T21:42:46.426+02:00Anonimas, gerai, kad grietinė riebi, tai ir išeigo...Anonimas, gerai, kad grietinė riebi, tai ir išeigos geros sviesto bus, iš liesos grietinės, tai tik išrūgų daug, o sviestuko nekas teišeina:)<br />Dar ir temperatūra sviesto labai svarbu mušimo metu, nes kaip močiutės sakydavo galima sumušti didijį sviestą, kai išeina jo daug, su pieno likučiais, ir tikrą sviestą, jo gaunasi mažiau, bet jis grynesnis:)srovehttps://www.blogger.com/profile/01849624124582325202noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post-44536138562750315552012-03-05T15:17:38.210+02:002012-03-05T15:17:38.210+02:00Kaip įdomu, nebūčiau pagalvojus, kad iš grietinės ...Kaip įdomu, nebūčiau pagalvojus, kad iš grietinės gali pavykti. Būtinai bandysiu! Dėkui už įdomią informaciją :)Sandrahttps://www.blogger.com/profile/13603349141089642962noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post-81667532827994979032012-03-05T15:07:52.175+02:002012-03-05T15:07:52.175+02:00Tokios čia ir taisyklės, tiesiog kaime taip visą g...Tokios čia ir taisyklės, tiesiog kaime taip visą gyvenimą gamindavo, o turbūt kokioje Žemaitijoje dar kitaip gamina :)) Jūs darėt pagal receptą, tai normalu, kad ir kitoks gaminimo būdas. Tikiuosi, kad pabandysit mūsų jau išbandytą būdą ir išsirinksit, kuris iš jų yra priimtinesnis ir skanesnis ;)) Tikrai gaminau iš grietinės ir kuo puikiausiai gavosi... tik baisu pagalvoti, kokio riebumo yra ta kaimiška grietinė :)) Paieškojus info www, tai svietą gamina ir iš grietinės, ir iš grietinėlės. Reikės pabandyti iš grietinėlės pagaminti, nes kol čia neperskaičiau, tai turbūt nebūtų į galvą atėję :)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post-76294560726296994852012-03-05T15:06:29.080+02:002012-03-05T15:06:29.080+02:00Na tuomet pavadinsiu šitą būdą "asketišku&quo...Na tuomet pavadinsiu šitą būdą "asketišku", bus naudojamas, kai namie elektra pradings :DSandrahttps://www.blogger.com/profile/13603349141089642962noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post-91348560126473463282012-03-05T14:28:26.431+02:002012-03-05T14:28:26.431+02:00Man irgi beskaitant kilo mintis, kad su mikseriu p...Man irgi beskaitant kilo mintis, kad su mikseriu paprasčiau, nes kažkada bedarant kremą iš grietinėlės, netyčia padariau sviestą :D <br />O ghi sviestas iš namoinio dar geresnis, nei iš pirktinio :)Vilmahttps://www.blogger.com/profile/14488913909169912310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post-76494738844229367492012-03-05T12:41:09.764+02:002012-03-05T12:41:09.764+02:00Kadangi vaikystėje tikro kaimo neturėjau, tai ir n...Kadangi vaikystėje tikro kaimo neturėjau, tai ir nežinau, kaip ten viskas iš tikrųjų turėtų būti, o visi tokie pasidalinimai patirtimi gaminant man labai įdomūs. Gaminti sviestą namuose, pačiai, tegu ir ne visai pagal taisykles, man buvo labai smagu ir malonu :) o jūs sakėte, gaminate iš grietinės? Išeina ir iš jos? Ar tas žodis turėjo būti "grietinėlė" :) ?Sandrahttps://www.blogger.com/profile/13603349141089642962noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post-44617505165144294192012-03-05T12:09:21.304+02:002012-03-05T12:09:21.304+02:00Kaip tik šešdadienį pirmą kartą gaminau sviestą to...Kaip tik šešdadienį pirmą kartą gaminau sviestą tokiu pačiu principu kaip ir sake SROVE :)) Kadangi šiuo metu turiu dešinės rankos traumą, tai plakiau su mikseriu, o kai ploviau, naudojau medinį šaukštą... na, su kaire ranka makalavau :)) Taip gamina mano babytė. Naudojau kaimišką babytės grietinę, tik gaila, kad anksciau nesumasčiau sviesto gaminti, nes grietinės gaunu tiek, kad spėju suvartoti, todėl dabar duomiuosi, ar iš naminio sviesto iseitų pasigaminti ghi sviestą.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post-63927806480208441862012-03-05T00:27:34.558+02:002012-03-05T00:27:34.558+02:00Ačiū už patarimus, nežinojau :)Ačiū už patarimus, nežinojau :)Sandrahttps://www.blogger.com/profile/13603349141089642962noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8184012818966084178.post-44815978000285377322012-03-04T23:06:30.263+02:002012-03-04T23:06:30.263+02:00Su mikseriu paprasčiau, plaki, kol atsiskiria svie...Su mikseriu paprasčiau, plaki, kol atsiskiria sviestukas, nereikia vargti, o rezultatas tas pats, tik tokį sviestą reikėtų dar į šaltą vandenį sudėti ir išplauti, išminkyti kelis kart pakeičiant vandenį kuo šaltesnį, tada toks tikras kaimiško sviesto skonis gaunasi:)O paliekant su pasukų likučiu gali greit apkarsti, bet vistiek, namie gamintas yra namie gamintas:)o jei dar iš kaimiškos grietinės...mmmmmm...:)srovehttps://www.blogger.com/profile/01849624124582325202noreply@blogger.com